Smažené bramborové koule s mozzarellou - postup přípravy
Milujete-li sýr a smažená jídla, připravte si jedinečné bramborové koule, které můžete podávat s kečupem, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem. Tato dobrota vás okouzlí tak, že si ji budete chtít připravovat neustále.
Základ
Na obalení
Na smažení
Brambory oloupejte a vařte je v páře pod pokličkou 20 minut.
Poznámka: Do brambor napíchejte dlouhé špejle tak, aby na nich brambory stály jako na nožkách. Postupujte jednoduše podle videa níže.
Brambory poté šťouchadlem rozdrťte a pomocí kuchyňské stěrky z nich umačkejte těsto. Mozzarellu nakrájejte na 12 stejně velkých kostiček a každou z nich zabalte do placky, vytvořené z brambor.
Poznámka: Koule dejte na 30 minut chladit do lednice.
Zatím v míse vyšlehejte vejce s mlékem, do směsi vmíchejte mouku a vytvořte těstíčko, do kterého namočte každou kouli, kterou následně obalte ze všech stran strouhankou.
Poznámka: Bramborové koule smažte na mírném ohni 3–5 minut.
Tip: Usmažený pokrm odkládejte na bílý papírový ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Pokrm můžete podávat s kečupem, tatarkou, chilli omáčkou nebo jiným oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nino’s Home