Nakládané ředkvičky s česnekem - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte zdravou svačinku, komponent do salátů i originální přílohu k masu. Nakládané ředkvičky s česnekem vás překvapí výraznou chutí.
Ingredience
Ředkvičky důkladně očistěte, odkrojte z nich kořínky a pomocí válečku je mírně naklepejte. Zeleninou naplňte sterilizované sklenice a přidejte k nim nakrájený česnek.
Do každé sklenice vsypte lžičku soli, vložte kuličky pepře, nového koření a vlijte citronovou šťávu.
Tip: Koření stlačte nožem. Díky tomu se více rozvine jeho chuť.
Do každé sklenice vložte hrst nasekaného koriandru a petrželky a vše zalijte perlivou minerální vodou tak, aby byly ingredience zcela ponořené.
Sklenice pevně uzavřete, protřepte a vložte je na 1–2 hodiny do lednice. Nakládané ředkvičky s česnekem servírujte samostatně, jako přílohu k masu nebo komponent do salátů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Я ЖЕ ПОВАР!