Netradiční kynuté buchty s jablečnou náplní

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Netradiční kynuté buchty s jablečnou náplní - postup přípravy

Kynuté buchty jsou skvělou variantou sladké snídaně, svačiny, či dokonce sladké tečky po obědě. Plněné jablky se skořicí jsou vynikající a chutí i vůní jemně připomínají štrúdl.
1. KROK

Do vlažného mléka dejte cukr a rozdrobte droždí. Pokud nemáte čerstvé, použijte 4 gramy sušeného. Počkejte, dokud se nerozeběhne kvásek. Pak k němu přidejte rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, vejce, sůl a nakonec hladkou mouku. Zpracovávejte těsto s pomocí robota nebo ručně, dokud není lesklé a vláčné. Dejte ho do olejem vymazané mísy, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte cukr, pokud máte kyselá jablka, nebojte se ho dát více. Přidejte citronovou šťávu, mletou skořici a jablka. Můžete je doplnit i rozinkami nebo medem. Smažte je spíše zprudka, aby se odpařila voda a jablka změkla, ale nerozpadla se na kaši. Pak je nechte vychladnout.

3. KROK

Z těsta udělejte 12 stejných bochánků. Přikryjte je a nechte 10 minut kynout. Pak z každého udělejte placičku, naplňte ji jablečnou směsí a dobře zabalte. Dejte je s dostatečným odstupem od sebe na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi 30 až 40 minut kynout.

4. KROK

Pokud chcete mít buchty lesklé, potřete je rozšlehaným vejcem, pokud matné, tak trochou mléka. Poté vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je cca 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 300 hlasů
Nahlásit chybu
60 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt