Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Netradiční kynuté buchty s jablečnou náplní

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Netradiční kynuté buchty s jablečnou náplní - postup přípravy

Kynuté buchty jsou skvělou variantou sladké snídaně, svačiny, či dokonce sladké tečky po obědě. Plněné jablky se skořicí jsou vynikající a chutí i vůní jemně připomínají štrúdl.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do vlažného mléka dejte cukr a rozdrobte droždí. Pokud nemáte čerstvé, použijte 4 gramy sušeného. Počkejte, dokud se nerozeběhne kvásek. Pak k němu přidejte rozpuštěné máslo, vanilkový cukr, vejce, sůl a nakonec hladkou mouku. Zpracovávejte těsto s pomocí robota nebo ručně, dokud není lesklé a vláčné. Dejte ho do olejem vymazané mísy, přikryjte a nechte asi hodinu kynout.

2. KROK

Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Na pánev dejte cukr, pokud máte kyselá jablka, nebojte se ho dát více. Přidejte citronovou šťávu, mletou skořici a jablka. Můžete je doplnit i rozinkami nebo medem. Smažte je spíše zprudka, aby se odpařila voda a jablka změkla, ale nerozpadla se na kaši. Pak je nechte vychladnout.

3. KROK

Z těsta udělejte 12 stejných bochánků. Přikryjte je a nechte 10 minut kynout. Pak z každého udělejte placičku, naplňte ji jablečnou směsí a dobře zabalte. Dejte je s dostatečným odstupem od sebe na plech vyložený pečicím papírem a nechte asi 30 až 40 minut kynout.

4. KROK

Pokud chcete mít buchty lesklé, potřete je rozšlehaným vejcem, pokud matné, tak trochou mléka. Poté vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte je cca 15 minut.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů