Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené sýrové bagety s vejcem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zapečené sýrové bagety s vejcem - postup přípravy

Toto je zajímavá variace klasického amerického snídaňového toustu s vejci a sýrem. Hlavní roli zde hraje bageta a výsledek je jedním slovem fantastický, křupavý a plný chuti.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Do misky vyklepněte čtyři vajíčka, přidejte k nim podle chuti sůl a rozšlehejte je dohladka. Přilijte 150 ml mléka a znovu dobře promíchejte, abyste získali homogenní konzistenci. Nakonec do směsi zapracujte ještě 20 gramů rozpuštěného másla.

2. KROK

Bagety rozkrojte napůl a připravte si plech pokrytý pečicím papírem. Rozšlehanou vaječnou směs nalijte do misky vhodné velikosti a ponořte do něj každou polovinu bagety tak, aby se vejcem ze všech stran obalila a nasákla.

3. KROK

Obalené bagety položte vedle sebe na plech a každou z nich posypejte jemně strouhaným sýrem, který máte rádi. Plech s bagetami vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190% °C a pečte je po dobu 15 minut, dokud na povrchu krásně nezezlátnou. Po dopečení ihned podávejte.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů