Vepřové maso s mrkví a hráškem - postup přípravy
Recept na vepřové maso s mrkví, podle paní Romany Važanské, nemůže být jednodušší. Pokud toužíte po křehkém mase, které se rozpadá v ústech, zkuste ho.
Maso
Mrkvová příloha
Cibuli nakrájejte nadrobno a na sádle ji 1 minutu restujte. Následně k ní přidejte vepřové maso nakrájené na kousky, směs osolte, opepřete a ochuťte drceným kmínem.
Obsah pánve restujte další 2 minuty a přidejte mletou uzenou papriku, worcester, sójovou omáčku, trochu vody a pod pokličkou duste přibližně 20 minut, dokud maso nezměkne.
Zatím si připravte mrkev, kterou oloupejte a nastrouhejte nahrubo. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte k němu mrkev, kterou osolte, opepřete a podlijte trochou vody. Do směsi přidejte trochu citronové šťávy a pod pokličkou duste přibližně 15 minut, do měkka.
Mrkev po této době zaprašte moukou a přidejte k ní mražený hrášek, který povařte ještě 2 minuty.
Poznámka: Vepřové maso s mrkví podávejte se šťávou a uvařenými brambory. Kdo chce, může brambory zaměnit za jinou oblíbenou přílohu, jako je například rýže nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Více autorčiných receptů najdete na jejích FB stránkách Vaříme a pečeme s Romanou.