Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá domácí pizza jako z pizzerie

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 12 minut

Rychlá domácí pizza jako z pizzerie - postup přípravy

Upečte si doma jeden z nejoblíbenějších pokrmů na světe a vyzkoušejte recept na tuto rychlou pizzu, která chutná stejně dobře, jako ta z pizzerie. Její největší výhodou je, že si na ni můžete dát všechno, co máte rádi.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Pizzové těsto

Salámová pizza

Sýrová pizza

Na rajčatový základ

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy prosejte pšeničnou mouku a vytvořte důlek uprostřed. Nasypte do něj cukr, sůl a nalijte do něj vlažnou vodu. Poté do ní rozdrobte čerstvé droždí.

2. KROK

Do mísy nalijte olivový olej a směs jen lehce  promíchejte, poté ji nechte odpočinout po dobu 5–7 minut. Následně vypracujte hladké lepivé těsto a hněťte ho přibližně 10 minut.

3. KROK

Těsto přendejte na pracovní plochu pomazanou olivovým olejem, ještě ho propracujte a na 4krát ho přeložte. Poté ho rozdělte na 4 stejně velké díly a vypracujte z nich bochánky.

4. KROK

Do sáčku nalijte trochu olivového oleje a jednotlivé bochánky do něj vložte. Sáček uzavřete a těsto nechte kynout po dobu 20–25 minut.

5. KROK

Jeden bochánek ze sáčku vyjměte, lehce ho propracujte a přiklopte ho mísou. Mezitím do hrnce nalijte rajčatovou passatu a vařte ji na mírném plameni.

6. KROK

Dochuťte ji solí, bazalkou a česnekem. Vše promíchejte a následně hrnec stáhněte z plotny. Pracovní plochu si pomažte olejem a přendejte na ní těsto přiklopené mísou.

7. KROK

Ruce a plech, na kterém budete pizzu péct potřete olejem. Těsto pomocí rukou roztáhněte do stran a poté ho přendejte na plech. Pizzu potřete rajčatovým základem, ale okraje nepotírejte.

8. KROK

Na připravenou pizzu vykládejte tvrdý sýr, mozzarellu, cibuli a salám. Poté ji vložte do trouby a pečte ji při teplotě 250 °C po dobu 10–12 minut.

9. KROK

Postup s těstem opakujte a opět ho potřete rajčatovým základem. Poté na něj vyskládejte sýr, bazalku a rajčata. Pizzu pečte pět při teplotě 250 °C po dobu 10–12 minut.

10. KROK

Pizzu poté vyjměte z trouby, ozdobte ji listy čerstvé bazalky a rozkrojte ji pomocí kráječe na pizzu. Poté ji můžete servírovat.

11. KROK

Tip: S pizzou se velmi dobře experimentuje. Nebojte se ani netradičních českých chutí. Kombinace cibule, klobásy, olomouckých syrečků a drceného kmínu chutná opravdu skvěle.

12. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

13. KROK

Videopostup krok za krokem

14. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů