Jahodové řezy s mascarpone krémem - postup přípravy
Jahodové řezy s mascarpone připravíte jednoduše. Čekáte-li hosty, vsaďte na recept, jehož výsledek je osvěžující a na pohled oslnivý. Vaši hosté vás budou obdivovat.
Korpus
Krém
Poleva
Ve větší míse vyšlehejte vejce, se špetkou soli a cukrem – šlehejte 8–10 minut. Jakmile získáte hustější tekutinu, vmíchejte do ní mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.
Tip: Suché ingredience do vaječně směsi prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto rovnoměrně rozprostřete na plech vymazaný tukem a pečte jej v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 12 minut.
Poznámka: Upečený korpus rozkrojte na polovinu a vraťte ho na plech, na který nasaďte dortový ráfek tak, jak je to ukázáno ve videu níže.
Polovinu korpusu na plechu potřete 4 lžícemi jahodové marmelády a připravte si želatinu. Plátky želatiny namočte na 10 minut do vody a začněte chystat krém.
V míse vyšlehejte smetanu s vanilkovým cukrem. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s moučkovým cukrem, citronovou kůrou a vyšlehanou smetanou.
Nabobtnanou želatinu vložte do rendlíku, který umístěte na teplo a želatinu nechte rozpustit. Následně do ní vmíchejte lžíci krému a směs zahřívejte, dokud se ingredience nespojí – potrvá to přibližně 1 minutu. Tekutinu poté, za stálého šlehání, přilijte do krému.
Krémem potřete korpus s jahodovou marmeládou a zakryjte ho druhou částí korpusu.
Poznámka: Pomocí nože krém po okrajích korpusu zarovnejte, aby z něj nevytékal.
Povrch druhé části korpusu natřete 4 lžícemi jahodové marmelády a ozdobte jej očištěnými jahodami překrojenými na polovinu.
Nyní připravte polevu smícháním vody, červeného Dort-želé a cukru. Směs 1 minutu zahřívejte, poté ji nechte 5 minut chladnout a polijte jí jahodové řezy s mascarpone.
Poznámka: Polevu nechte pár minut tuhnout a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající s Rikou Kienerou