Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechové řezy s pudinkovým krémem a kakaem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Ořechové řezy s pudinkovým krémem a kakaem - postup přípravy

Snadný, rychlý a velmi jemný a lahodný dezert s pudinkovou náplní nadchne každého na první ochutnání. Vyzkoušejte oblíbený recept, který s námi sdílela paní Kateřina Sojková.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vyklepněte vajíčka a oddělte bílky od žloutků. Ke žloutkům přidejte dvě třetiny krupicového cukru, vanilkový cukr a vše vyšlehejte do pěny. Do oslazených žloutků zapracujte nahrubo nasekané ořechy a polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nařeďte trochou studené vody. Její přesné množství určete dle aktuální hustoty těsta.

2. KROK

Oddělené bílky vyšlehejte do polotuhého sněhu. Přidejte do něj zbylou třetinu krupicového cukru a pokračujte ve šlehání, dokud sníh není zcela tuhý. Poté jej opatrně stěrkou vmíchejte do žloutkového těsta, které už nešlehejte, aby se nesrazilo.

3. KROK

Hotové těsto vlijte na plech (36×41 cm) pokrytý pečicím papírem a dejte korpus péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C asi 30 minut, dokud nezrůžoví. V průběhu prvních 20 minut pečení neotevírejte troubu, jinak těsto nenávratně spadne!

4. KROK

Zatímco se těsto peče, podle návodu uvařte vanilkový pudink do husté konzistence a nechte ho zchladnout. Nakrájejte změklé máslo na kostky, přidejte je spolu s moučkovým cukrem do pudinku a vše vyšlehejte do hladké a krémové konzistence.

5. KROK

Upečený korpus nechte vychladnout, rozetřete na něj připravený pudinkový krém a jeho povrch posypejte kakaem. Dezert vložte do lednice ztuhnout, nakrájejte ho na porce a podávejte.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů