Zeleninový salát s jablkem a křupavou přílohou - postup přípravy
Zeleninový salát s jablkem je osvěžující a výživný. Recept zahrnuje postup na přípravu křupavé přílohy, která salátu dodá šmrnc. Pokrm je vhodný jako hlavní jídlo i příloha.
Ingredience
Zálivka
Příloha
Bílé zelí nakrájejte nadrobno a vložte ho do větší mísy. Na proužky nakrájejte oloupanou cibuli a červené zelí. Obě ingredience vložte do mísy k bílému zelí.
Omyjte a nakrájejte papriku na menší kousky stejně, jako rajče, okurku a jablko. Ingredience vložte do mísy se zbytkem nakrájené zeleniny a přidejte k nim také oloupanou nahrubo nastrouhanou mrkev a citronovou šťávu.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník a z jablka jádřinec.
Nyní si připravte zálivku smícháním zakysané smetany, majonézy, hořčice a prolisovaného česneku. Zeleninu v míse ochuťte solí, pepřem a smíchejte ji s připravenou smetanovou zálivkou.
Na závěr si k salátu připravte přílohu. Chléb nakrájejte a krajíce vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde jejich povrch pokapejte olivovým olejem.
Poznámka: Krajíce chleba pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 5–7 minut.
Zatímco se pečivo peče, v misce smíchejte nasekaný kopr s petrželkou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, solí a černým pepřem.
Poznámka: Připravenou směsí potřete upečené krajíce chleba a servírujte je společně se zeleninovým salátem s jablkem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte