Chléb ze sklenice s ořechy a semínky - postup přípravy
Pochutnejte si na zdravější alternativě tradičního pečiva. Chléb ze sklenice obsahuje 5 druhů semínek, 3 druhy ořechů a nenajdete v něm žádnou mouku.
Těsto
Na vymazání
Konzervované fazole i s nálevem rozmixujte dohladka a smíchejte je s ovesnými vločkami a lněnými semínky. Přidejte také dýňová, sezamová, slunečnicová i chia semínka s psylliem.
Směs ochuťte solí a přidejte směs ořechů, vodu a olej. Ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte těsto.
Poznámka: V tomto receptu byly použity vlašské ořechy, lískové ořechy a mandle.
Těstem naplňte sterilizované sklenice, které vymažte olejem a jeho povrch také potřete trochou oleje. Chléb následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 70 minut.
Poznámka: Sklenice nechte po celou dobu pečení otevřené. Těsto ve sklenicích utlačte, díky čemu bude upečený chléb lépe držet tvar.
Hotový chléb ze sklenice uzavřete víkem a nechte ho vychladnout dnem vzhůru. Takto zpracovaný chléb vám může na tmavém a chladném místě vydržet až 1 rok.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja