Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chléb ze sklenice s ořechy a semínky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Chléb ze sklenice s ořechy a semínky - postup přípravy

Pochutnejte si na zdravější alternativě tradičního pečiva. Chléb ze sklenice obsahuje 5 druhů semínek, 3 druhy ořechů a nenajdete v něm žádnou mouku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Těsto

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Konzervované fazole i s nálevem rozmixujte dohladka a smíchejte je s ovesnými vločkami a lněnými semínky. Přidejte také dýňová, sezamová, slunečnicová i chia semínka s psylliem. 

2. KROK

Směs ochuťte solí a přidejte směs ořechů, vodu a olej. Ingredience důkladně zamíchejte a vytvořte těsto.  

Poznámka: V tomto receptu byly použity vlašské ořechy, lískové ořechy a mandle.

3. KROK

Těstem naplňte sterilizované sklenice, které vymažte olejem a jeho povrch také potřete trochou oleje. Chléb následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 70 minut.

4. KROK

Poznámka: Sklenice nechte po celou dobu pečení otevřené. Těsto ve sklenicích utlačte, díky čemu bude upečený chléb lépe držet tvar.

5. KROK

Hotový chléb ze sklenice uzavřete víkem a nechte ho vychladnout dnem vzhůru. Takto zpracovaný chléb vám může na tmavém a chladném místě vydržet až 1 rok. 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů