Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát z pečené cukety s česnekovým dipem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Salát z pečené cukety s česnekovým dipem - postup přípravy

Zajímavým způsobem si můžete připravit chutný zeleninový salát z cukety, která se nejprve upeče v troubě. Vše se pak promíchá s jednoduchým česnekovým dipem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Z mladých cuket odkrojte konce. Poté je nakrájejte na kostky a dejte do mísy. Přidejte k nim hladkou mouku a promíchejte.

2. KROK

Pak přidejte sůl a pepř dle chuti, dále provensálské bylinky, lžíci olivového oleje a lžíci balzamikového octa. Dobře promíchejte. Cuketu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte ho do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte ji 15 minut.

3. KROK

Z hlavičky česneku odkrojte vršek. Zakápněte ji olivovým olejem, zabalte do alobalu a na posledních 7 minut pečení ji dejte do trouby k cuketě.

4. KROK

V misce si rozmíchejte bílý jogurt, nasekaný kopr s lísky máty a citronovou šťávu. Po vychladnutí z česneku vyloupněte vnitřek, rozmačkejte ho vidličkou a přimíchejte k jogurtu. Tento dip smíchejte s vychladlou pečenou cuketou a můžete servírovat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů