Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček na černém pivu se 3 druhy omáček

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Bůček na černém pivu se 3 druhy omáček - postup přípravy

Ať už vás čeká setkání s přáteli nebo jen chcete osvěžit své obědové menu, s bůčkem na černém pivu podle Youtube kanálu Vaříme s Mozkem nešlápnete vedle.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do zapékací mísy nalijte černé pivo a smíchejte ho s kečupem, sladkou chilli omáčkou, drceným kmínem, černým pepřem, medem, hořčicí, sójovou omáčkou a worcestrovou omáčkou. 

2. KROK

Poté nakrájejte nadrobno oloupané stroužky česneku a přidejte je do směsi s pivem společně s nakrájenou jarní cibulkou, nadrobno nakrájenou červenou cibulí a kapií. 

3. KROK

Vepřový bůček nakrájejte na menší plátky o šířce 2 cm, ochuťte je solí a vložte je do připravené směsi v zapékací míse. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 220 °C po dobu 90 minut. 

Tip: Bůček na černém pivu servírujte s oblíbeným pečivem nebo bramborovým knedlíkem.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů