Vepřová kapsa se sýrem a šunkou - postup přípravy
Pokud už vás nudí příprava klasických řízků, vyzkoušejte jejich alternativu v podobě této vepřové kapsy. Maso je křehké, šťavnaté a má jedinečnou chuť a strukturu.
Základ
Náplň
Na obalení
Na smažení
Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky o šířce 3 cm, které jemně naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso ochuťte solí, pepřem, mletou uzenou paprikou a nechte ho marinovat, dokud nezpracujete zbytek ingrediencí.
Tip: Maso můžete okořenit už několik hodin předem, díky čemu bude mít výraznější chuť.
Větší polovinu každého plátku masa následně pokryjte tvrdým sýrem, šunkou a náplň přiklopte nepokrytou částí masa.
Tip: Místo sýru Maasdam můžete použít jiný oblíbený sýr, například goudu.
Každý kousek obalte v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se sušeným česnekem a jiným oblíbeným kořením, jako jsou například provensálské bylinky.
Vepřovou kapsu smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. Poté ji servírujte s oblíbenou přílohou.
Tip: Pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Easy & Delicious Recipes