Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřová kapsa se sýrem a šunkou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Vepřová kapsa se sýrem a šunkou - postup přípravy

Pokud už vás nudí příprava klasických řízků, vyzkoušejte jejich alternativu v podobě této vepřové kapsy. Maso je křehké, šťavnaté a má jedinečnou chuť a strukturu.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Základ

Náplň

Na obalení

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vepřové maso nakrájejte na 4 plátky o šířce 3 cm, které jemně naklepejte.

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko narušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

2. KROK

Maso ochuťte solí, pepřem, mletou uzenou paprikou a nechte ho marinovat, dokud nezpracujete zbytek ingrediencí. 

Tip: Maso můžete okořenit už několik hodin předem, díky čemu bude mít výraznější chuť.

3. KROK

Větší polovinu každého plátku masa následně pokryjte tvrdým sýrem, šunkou a náplň přiklopte nepokrytou částí masa. 

Tip: Místo sýru Maasdam můžete použít jiný oblíbený sýr, například goudu.

4. KROK

Každý kousek obalte v mouce, vejcích a strouhance, smíchané se sušeným česnekem a jiným oblíbeným kořením, jako jsou například provensálské bylinky. 

5. KROK

Vepřovou kapsu smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty z každé strany. Poté ji servírujte s oblíbenou přílohou. 

Tip: Pokrm odkládejte na bílý ubrousek, který z něj vysaje přebytečný tuk.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů