České buchty s tvarohem z kynutého těsta - postup přípravy
Provoňte svůj domov tradičním lahodným moučníkem z nadýchaného těsta s neodolatelně chutnou náplní. Připravte buchty s tvarohem podle paní Janys Šulcové.
Ingredience
Náplň
Na potření a posypání
Na vymazání
V misce smíchejte mléko, cukr a droždí. Směs nechte chvíli stát a zatím ve větší míse smíchejte vejce s oběma druhy mouky, olejem, rozpuštěným máslem, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Do směsi vmíchejte kvásek a vytvořte těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte ho 1 hodinu kynout na teplém místě. Poté ho vyválejte na plát o výšce 1 cm, který nakrájejte na stejně velké čtverce.
Každý čtverec naplňte oblíbenou náplní, jako je tvaroh, povidla nebo mák. Následně zahněte všechny čtyři rohy směrem do středu a z těsta vytvořte kuličku, kterou položte na plech vymazaný sádlem. Postup opakujte u všech částí těsta.
Poznámka: Místo sádla můžete plech vyložit pečicím papírem.
Syrové buchty znovu přikryjte čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 15 minut. Všechny buchty potřete ze všech stran olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Buchty by měly být upečené dozlatova.
České buchty s tvarohem potřete máslem a nechte je volně vychladnout.
Tip: Moučník servírujte posypaný moučkovým cukrem. Buchty skvěle chutnají v kombinaci s kakaem, kávou, čajem nebo mlékem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.