Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí jahodový mrož ze 3 ingrediencí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Domácí jahodový mrož ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Domácí jahodový mrož je jednoduchý nanuk, který je lahodný a osvěží nejen v letních dnech. Příprava je rychlá a k výrobě nanuku budete potřebovat jen tři ingredience.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte a odstraňte z nich zelené části. V rendlíku smíchejte vodu s cukrem, který na mírném ohni 1–2 minuty, za stálého míchání, rozpusťte. 

Tip: Místo cukru můžete použít sladidlo nebo med.

2. KROK

Jahody vložte do mixéru a zalijte je připraveným sirupem. Směs mixujte dohladka a následně ji vlijte do formy na zmrzlinu. 

Tip: Chcete-li, aby byla směs co nejvíc hladká, propasírujte ji přes sítko, čímž se zbavíte většiny jahodových semínek.

3. KROK

Do směsi vložte nanuková dřívka a formu vložte do mrazáku na minimálně 4 hodiny, nejlépe je nechte mrazit přes noc.

4. KROK

Poznámka: Před tím, než budete domácí jahodové mrože servírovat, vložte formu do mísy s teplou vodou na 10 vteřin. Díky tomu nanuky povolí a budou se z formy lépe vyndávat.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů