Křehké kuře na paprice se smetanou - postup přípravy
Kuře na paprice se smetanou, podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou, obsahuje šťavnaté maso a lahodnou omáčku. Výhodou je snadná a rychlá příprava.
Ingredience
Na zahuštění
Z kuřete odřežte křídla a odložte je bokem, nebudete je potřebovat. Zbytek kuřete naporcujte a vložte do větší mísy, kde ho smíchejte s bobkovým listem a novým kořením.
Maso ochuťte mletým kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Nadrobno nakrájenou cibuli smažte na rozpáleném oleji 3–4 minuty, do růžova a poté k ní vložte maso.
Do hrnce vlijte horkou vodu tak, aby bylo maso ponořené a pokrm vařte 30–45 minut na mírném ohni, pod pokličkou.
Poté, co maso změkne, vyjměte ho z hrnce a omáčku sceďte. Poté ji vraťte zpět do hrnce, vmíchejte do ní kostku bujónu se smetanou a nakonec ji zahustěte moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Poznámka: Množství mouky určete sami na základě vlastních požadavku na hustotu omáčky.
Omáčku vařte dalších 10–20 minut a poté do ní na 2 minuty vložte maso. Jakmile se přehřeje, můžete kuře na paprice se smetanou servírovat s oblíbenou přílohou.
Tip: K pokrmu se skvěle hodí těstoviny nebo rýže. V tomto receptu byly zvoleny moučné noky jako příloha.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou