Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Broskvový dortík s krémovou náplní

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Broskvový dortík s krémovou náplní - postup přípravy

K letním měsícům patří nejen pojídání vynikajících druhů mas během grilování, ale rovněž i mlsání dezertů. Dokonalé kombinace do teplých letních dnů jsou například ty s ovocem. Přinášíme vám tedy tento jednoduchý, a přitom velmi chutný recept na broskvový dortík, který si zamilujete nejen vy, ale celá vaše rodina.

Ingredience pro:
4 porce

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě piškotového těsta?

Do hlubší mísy si rozklepněte vejce, které metličkou nebo mixérem rozšlehejte do pěny. Pak přisypte i krupicový cukr a vzájemně suroviny propojte. Nakonec přijde do hmoty polohrubá mouka, kterou je nutné do mísy prosít přes jemné sítko. Následně ji řádně zapracujte do směsi, aby vám vzniklo hladké a polotekuté těsto. K ruce si vezměte plech a vystelte jej pečícím papírem. Vlijte do něj připravené těsto a dejte péct zhruba na 10 až 15 minut do trouby při 170 až 180 stupních Celsia. Řiďte se však vlastními zvyklostmi se svým spotřebičem. Upečený piškot nechte vychladnout a pusťte se do přípravy krémové náplně.




Jak postupovat při přípravě náplně?

Nejprve si rozpusťte v misce želatinu pomocí vody a nechte ji nabobtnat. Do větší mísy si pak vložte měkký tvaroh a vyšlehejte spolu s cukrem. K ruce si vezměte další mísu, v které vyšlehejte do tuha smetanu. Propojte na závěr s měkkým tvarohem, želatinou a vytvořte homogenní pevný krém. Můžete jej dát na chvíli vychladit do lednice.

Kompletace broskvového dortíku

Připravený a vychladlý piškotový korpus rozřízněte v polovině ostrých a širokým nožem, abyste získali dva pláty. Na ten spodní rozprostřete rovnoměrně právě zhotovený tvarohový krém se smetanou a na něj poklaďte kousky konzervovaných broskví. Přiklopte druhou polovinou korpusu a dejte do chladničky ztuhnout. Podávejte s šálkem dobré kávy, kakaa, nebo čaje. Pakliže byste chtěli koláč vylepšit, je možné jeho povrch polít čokoládovou polevou. Přidat můžete k porci pár kousků zbylých broskví. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů