Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečená cuketová roláda s kuřecím masem, smetanou a sýrem

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Zapečená cuketová roláda s kuřecím masem, smetanou a sýrem - postup přípravy

Cuketová sezóna se kvapem blíží a je dobré se na ni náležitě připravit. Pokud hledáte nový a neokoukaný recept s cuketou, pak zpozorněte. Zapečená roláda s cuketou, kuřecím masem a sýrem v jemné smetanové omáčce je delikátní záležitost a každé sousto se doslova rozpouští na jazyku. To je také důvod, proč se skvěle hodí nejen jako běžná večeře, ale i jako doplněk slavnostního stolu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu umyjte a dobře osušte papírovými utěrkami. Odkrojte obě špičky a nakrájejte ji na tenká kolečka, která by neměla být silnější než 5 milimetrů. Plátky cukety vložte do hluboké mísy, posypejte solí a mletým černým pepřem a jemně promíchejte.




Zapněte troubu na 180 °C a plech na pečení vyložte pečicím papírem. Celý jeho povrch pokryjte jednou vrstvou cuketových kroužků.

Do misky vyklepněte osm vajíček, přidejte k nim jednu čajovou lžičku soli a stejné množství pepře a důkladně vyšlehejte do jednolité hmoty.

Tu pak nalijte na cuketu v plechu a vložte do vyhřáté trouby péct po dobu 16 minut.

Zatímco se základna rolády peče, připravte si náplň. Oloupejte cibuli, nasekejte ji na drobno a na pánvi s trochou oleje ji osmahněte dozlatova. Kuřecí prsíčka semelte mlýnkem na maso, případně pokrájejte na co nejtenčí plátky a přidejte je ke zlatavé cibulce na pánev. Osolte a opepřete a rovněž smažte dozlatova. Když je maso krásně opečené, zalijte ho vývarem a nakonec smetanou. Přiveďte k varu a za občasného promíchání vařte, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne.

Upečenou cuketovou placku opatrně odlepte od pečicího papíru, ale nechte ji na něm položenou. Nastrouhejte sýr a zasypejte celý povrch korpusu. Na sýrovou vrstvu pak rovnoměrně rozprostřete kuřecí směs ve smetanové omáčce a s pomocí pečicího papíru plát stočte do pevné rolády.

Hotovou roládu položte na plech spojem dolů a vraťte ji zpátky do trouby zapéct stále při 180 °C na dalších 15 minut.

Po dopečení nechte cuketu mírně zchladnout a ihned čerstvou podávejte, dokud se sýr krásně táhne. Uvidíte, že je tahle dobrota jak krásná na pohled, tak i neuvěřitelně aromatická a chutná.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů