Ovocný koláč z listového těsta se skořicí - postup přípravy
Ovocný koláč z listového těsta je křupavý a vláčný. Obsahuje osvěžující náplň ze smetany a šťavnatého ovoce. Můžete si na něm pochutnat u snídaně i odpolední kávy.
Ingredience
Listové těsto rozbalte, rozřízněte ho na dvě stejně velké části a jednu z nich položte na plech vyložený pečicím papírem. Následně začněte připravovat ovocnou náplň.
Do pánve vsypte mražené ovoce, přikryjte ji pokličkou a obsah zahřívejte přibližně 3–4 minuty. Poté ovoce promíchejte, znovu ho přikryjte a zahřívejte ho další 2–3 minuty. Poté do směsi vlijte med a vmíchejte mouku.
Směs důkladně promíchejte a nechte ji volně chladnout. Listové těsto na plechu potřete zakysanou smetanou, posypte skořicí a pokryjte ovocnou směsí.
Dezert zakryjte druhou polovinou listového těsta a okraje k sobě přitlačte pomocí vidličky tak, jak to můžete vidět ve videu níže.
Poznámka: Vidličkou udělejte dírky také ve středu těsta.
Celý povrch dezertu na závěr potřete rozpuštěným máslem a ovocný koláč z listového těsta pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Dezert nechte po upečení vychladnout a servírujte ho posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: To chutná dobře!