Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Estonský kringel aneb Skořicový věnec

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Estonský kringel aneb Skořicový věnec - postup přípravy

Estonský kringel ocení každý, kdo má rád sladké skořicové pečivo. Recept na ně nám poskytla paní Andy Chudobová.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do trochy vlažného mléka dejte cukr, rozdrobte droždí a přidejte lžíci mouky. Několik minut počkejte, až vzejde kvásek. Do zadělávací mísy dejte mouku, lžičku soli, zamíchejte a přilijte připravený kvásek. Přidejte rozpuštěné máslo, zbytek mléka, žloutky a vypracujete tužší těsto. Přikryjte ho a nechte 45 minut kynout.

2. KROK

Těsto rozdělte na 2 poloviny a každý díl rozválejte na co nejtenčí plát o velikosti přibližně 40×30 centimetrů. Plát těsta potřete změklým máslem na náplň, ale ne rozehřátým, protože by moc teklo. Nakonec ho podle chuti posypejte cukrem se skořicí.

3. KROK

Těsto zabalte jako roládu a středem po celé délce rozřízněte, následně jednotlivé pruhy splétejte do sebe a vytvořte věnec. Přendejte je na plech a nechte asi 20 minut ještě kynout. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut na horkovzduch. Potom zmírněte teplotu na 150 °C a pečte asi půl hodiny dorůžova.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů