Švestková omáčka s paprikou a česnekem - postup přípravy
Připravte si lahodnou švestkovou omáčku, kterou můžete použít jako doplněk k masům nebo sýrům. Díky tomuto receptu si ji můžete užívat čerstvou po celý rok.
Ingredience
Švestky omyjte, vypeckujte a rozemelte je na kaši, kterou vložte do hrnce. Papriku zbavte semeníku, rozemelte ji a vmíchejte ji ke švestkám. Směs zahřívejte 3–4 minuty.
Stejný postup opakujte s feferonkami a oloupaným česnekem, které přidejte k vařící se směsi v hrnci. Do hrnce přidejte sůl, cukr, olej a rajčatový protlak.
Vše zamíchejte, hrnec přikryjte pokličkou a švestkovou omáčku vařte 20 minut.
Poznámka: Aby se omáčka nepřipalovala, během vaření ji občas promíchejte.
Horkou omáčkou naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete a nechte je volně chladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Sterilizace sklenic i víček je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení pokrmu bakteriemi.
Tip: Omáčku ze švestek můžete používat jako přílohu k masu. Můžete ji ale také použít jako marinádu.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто и Доступно