Sušenky s jablečnou náplní a citronem - postup přípravy
Sušenky s jablečnou náplní jsou skvělou alternativou k běžným sladkostem. Díky ovoci jsou zdravější, šťavnaté a mírně křupou. Skvěle se hodí jako odpolední dezert.
Ingredience
V míse smíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, citronovou kůrou a změklým máslem.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, doporučujeme mouku před použitím prosít.
Z ingrediencí vytvořte těsto, do kterého vmíchejte 50 g cukru s vejcem. Poté, co se ingredience propojí, těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm.
Tip: Těsto se nebude lepit k válečku, pokud ho budete válet přes pečicí papír.
Vyválené těsto vložte do lednice na 20 minut. Zatím z jablek odstraňte jádřince, oloupejte je a nakrájejte je na plátky. Na pánvi rozehřejte máslo, vložte do ní nakrájené plátky jablek, které zasypte cukrem a zalijte citronovou šťávou.
Jablka smažte na 15 g másla přibližně 3–4 minuty, nechte je zkaramelizovat a poté je odstavte z tepla. Z vychlazeného těsta vykrojte kolečka, která vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Na polovinu každého kolečka položte zkaramelizovaný plátek jablka, který přikryjte druhou polovinou těsta.
Sušenky s jablečnou náplní pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Tip: Ještě horké sušenky posypte moučkovým cukrem a podávejte je ozdobené lístkem máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89