Vanilkové sušenky obalované v cukru - postup přípravy
Vanilkové sušenky si zamilujete pro jejich snadnou přípravu a bohatou chuť. Vhodné jsou ke kávě, čaji, ale také jako rychlá svačinka, která zasytí. Hodí se i na oslavy.
Těsto
Na obalení
Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a olejem dohladka. Do mísy přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto.
Tip: Suché ingredience před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Z těsta vytvarujte malé ploché bochánky o průměru 6,5 cm, které obalte v cukru a odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Poznámka: Sušenky obalujte vždy pouze z jedné strany, aby nebyly až příliš sladké.
Na sušenkách vytvořte pomocí vykrajovátka ozdobné řezy, jaké můžete vidět ve videu níže a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.
Vanilkové sušenky nechte volně vychladnout a poté je servírujte k čaji, kávě nebo jako lehkou svačinku.
Tip: Sušenky se skvěle hodí také jako pohoštění při slavnostních příležitostech.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Это просто