Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vanilkové sušenky obalované v cukru

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Vanilkové sušenky obalované v cukru - postup přípravy

Vanilkové sušenky si zamilujete pro jejich snadnou přípravu a bohatou chuť. Vhodné jsou ke kávě, čaji, ale také jako rychlá svačinka, která zasytí. Hodí se i na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Na obalení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a olejem dohladka. Do mísy přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a uhněťte hladké těsto. 

Tip: Suché ingredience před použitím prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Z těsta vytvarujte malé ploché bochánky o průměru 6,5 cm, které obalte v cukru a odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

Poznámka: Sušenky obalujte vždy pouze z jedné strany, aby nebyly až příliš sladké.

3. KROK

Na sušenkách vytvořte pomocí vykrajovátka ozdobné řezy, jaké můžete vidět ve videu níže a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10–15 minut.

4. KROK

Vanilkové sušenky nechte volně vychladnout a poté je servírujte k čaji, kávě nebo jako lehkou svačinku. 

Tip: Sušenky se skvěle hodí také jako pohoštění při slavnostních příležitostech.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Это просто

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů