Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dokonalý sušenkový dort s pudinkovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Dokonalý sušenkový dort s pudinkovým krémem - postup přípravy

Pokud patříte mezi ty hospodyňky, které nerady stojí dlouho u plotny, máme pro vás skvělý tip na nepečený zákusek. Zabere vám jen několik málo minut a ve výsledku vás ohromí svou fantastickou chutí. Potěšíte jím především ty nejmenší. Podávat jej hrdě můžete nejen své rodině, ale také hostům na návštěvě. Budou z něj unešení.

Ingredience pro:
8 porcí
Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Jak postupovat při přípravě sušenkového dortu?

Ve 160 mililitrech studeného mléka si rozmíchejte dva balíčky pudinkového prášku. Zbylé mléko přiveďte k varu spolu s cukrem. Až se bude vařit, přilijte pudink. Snižte plamen na mírný a nechte povařit do zhoustnutí. Pudink stále míchejte metličkou, aby se nepřipálil ke dnu rendlíku. Hotový krém odstavte z plotny a nechte vychladnout.




K ruce si vezměte plech o průměru 23 x 33 cm a na jeho dno vyskládejte vrstvu oblíbených máslových sušenek. Na ně rozprostřete rovnoměrně kondenzované mléko s příchutí karamelu a opět naskládejte další vrstvu sušenek. Pak si rozšlehejte změklé máslo spolu s uvařeným vanilkovým pudinkem. Vznikne vám jednotný hustý krém, který naneste po celé ploše sušenek. Pudink pokryjte opět máslovými sušenkami.

V další fázi se pusťte do přípravy smetany. Do té vsypte ztužovače a vyšlehejte do krému společně s moučkovým cukrem. Šlehačku rozprostřete na vrstvu sušenek a na závěr ji posypte hoblinkami hořké čokolády.

Fáze chlazení a servírování sušenkového dortu

Připravený dezert dejte alespoň na dvanáct hodin do lednice ztuhnout. Sušenky se tak krásně nasáknou krémem a dort bude velmi vláčný a dokonalý. Poté servírujte například s šálkem oblíbené kávy, nebo třeba s čerstvým ovocem. Dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů