Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pšeničné bulky z kynutého těsta

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Pšeničné bulky z kynutého těsta - postup přípravy

Díky tomuto receptu můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Pšeničné bulky jsou jednoduché, měkké a skvěle se hodí k pomazánkám i jako příloha k hlavním chodu.

Ingredience pro:
10 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Na pomazání a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Droždí smíchejte s trochou cukru a 100 ml vlažného mléka. Nádobu přikryjte utěrkou a nechte kvásek 10 minut bobtnat. 

2. KROK

V jiné míse smíchejte mouku s teplým mlékem, solí, vejcem, rozpuštěným máslem a kváskem. 

Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě během 3 minut.

3. KROK

Těsto hněťte 4–5 minut, poté ho vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě 45–60 minut. Poté těsto znovu prohněťte a rozdělte na 10 stejných dílů, z kterých vytvarujte bulky. 

4. KROK

Bulky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte je kynout dalších 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem, sezamem nebo jinými oblíbenými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 18–20 minut, dozlatova. 

5. KROK

Tip: Před tím, než bulky potřete, nakrojte jejich povrch ostrým nožem do kříže. Díky tomu pečivo nepopraská.

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Kulinarne przygody

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů