Pšeničné bulky z kynutého těsta - postup přípravy
Díky tomuto receptu můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Pšeničné bulky jsou jednoduché, měkké a skvěle se hodí k pomazánkám i jako příloha k hlavním chodu.
Kvásek
Těsto
Na pomazání a posypání
Droždí smíchejte s trochou cukru a 100 ml vlažného mléka. Nádobu přikryjte utěrkou a nechte kvásek 10 minut bobtnat.
V jiné míse smíchejte mouku s teplým mlékem, solí, vejcem, rozpuštěným máslem a kváskem.
Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě během 3 minut.
Těsto hněťte 4–5 minut, poté ho vložte do mísy, přikryjte utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě 45–60 minut. Poté těsto znovu prohněťte a rozdělte na 10 stejných dílů, z kterých vytvarujte bulky.
Bulky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je utěrkou a nechte je kynout dalších 20 minut. Poté je potřete rozšlehaným vejcem, posypte mákem, sezamem nebo jinými oblíbenými semínky a pečte je v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 18–20 minut, dozlatova.
Tip: Před tím, než bulky potřete, nakrojte jejich povrch ostrým nožem do kříže. Díky tomu pečivo nepopraská.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Kulinarne przygody