Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí knedlík

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Domácí knedlík - postup přípravy

Nic nedokáže jakoukoliv omáčku vylepšit tak, jako domácí knedlík. Mnoho lidí ho kupuje, což je velká chyba. Nebojte se ničeho složitého, protože tento recept je určený i začátečníkům. Díky tomuto domácímu knedlíku bude vaše omáčka konečně dokonalá. Kdo ochutná, bude chtít zcela určitě přidat.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Připravte si pečivo

Recept na domácí knedlík začíná přípravou pečiva. To je třeba si nejprve nakrájet na kostičky o velikosti jednoho až dvou centimetrů. Následně je dejte do misky a namočte do mléka. Najednou bude pečivo vláčné a tak ho přendáte do cedníku, přebytečné mléko vykape a vy můžete pokračovat dále.




Nakrájejte zeleninu

Opět pokračujeme dalšími přípravnými pracemi. Je třeba oloupat obě cibule a na jemno je nakrájet. Potom se můžete pustit do nakrájení zelené petržele. Tuto zeleninu dejte do mísy a opatrně smíchejte s namočeným pečivem. Měla by vzniknout homogenní, lehce mazlavá hmota. V tu chvíli můžete také osolit a opepřit.

Přidejte vejce

Nyní už stačí přidat ostatní ingredience, tedy konkrétně vejce, které zajistí to, že se vám hmota na domácí knedlík dokonale spojí. Opět můžete dochutit solí a pepřem, a pokud je vše v pořádku, nechte směs chvíli odpočinout. Potom znovu promíchejte a pojďte na tvorbu knedlíků.

Do potravinové folie

Jakmile je těsto hotové, pusťte se do přípravy knedlíků. Vytvarujte šišku, kterou následně položte do středu potravinové folie. Do ní následně šišku zabalte. Jak budete utahovat konce, dojde k tomu, že se těsto dokonale zmáčkne, a také začne vytvářet požadovaný tvar. V tu chvíli máte své domácí knedlíky téměř hotové.

Už jenom uvařit

Svůj domácí knedlík vařte přímo v dané folii. Voda nemusí přímo vřít, protože postačí, když je horká. Takto nechte knedlík ve vodě po dobu asi 1,5 hodiny. Potom ho vyndejte, vybalte z folie a můžete nakrájet. K omáčce nikdy nebude nic lepšího.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů