Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zeleninová polévka s klobásou

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zeleninová polévka s klobásou - postup přípravy

Polévka je grunt a u této to platí dvojnásob. Nejenže si na ní pochutnáte, ale také vás zasytí jako žádná jiná.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Polévka

Bageta

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Nakrájejte klobásu na kolečka a osmažte ji v hrnci na rostlinném oleji dozlatova. Dejte ji na talíř. Ve stejném hrnci zpěňte cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, papriku, feferonku, česnek a také brambory.

2. KROK

Směs dochuťte solí, rozmarýnem a mletou sladkou paprikou. Hrnec poté přikryjte pokličkou a vše vařte na středním plameni po dobu deseti minut.

3. KROK

Do připravené směsi nakrájejte rajčata, přidejte osmaženou klobásu a zalijte dvěma hrnky vody nebo vývaru. Připravenou polévku vařte na mírném ohni dalších dvacet minut. Nakonec do ní přidejte nasekanou petrželku.

4. KROK

Nakrájejte bagetu na plátky a dejte je do zapékací formy. Dochuťte je libovolným kořením, poté je jemně zakapejte olivovým olejem a posypejte parmazánem. Vložte formu do předehřáté trouby na 200 °C a pečte bagetky po dobu 10–15 minut.

5. KROK

Hotovou polévku odstavte z plotny a ihned podávejte se zapečenou bagetkou.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Leckerer Kanal

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů