Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křupavé bagety se semínky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 90 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Křupavé bagety se semínky - postup přípravy

Ušetřete si cestu do pekárny a upečte si čerstvé a křupavé bagety doma. Recept, který nám poskytla paní Renata Adámková, se skládá jen z několika základních surovin.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Ve vlažné až teplé vodě rozmíchejte cukr a sušené droždí. Počkejte, dokud nezačte kvásek pracovat. Do zadělávací mísy dejte prosátou hladkou mouku se solí. Přilijte kvásek a olivový olej a rukou nebo robotem zpracovávejte těsto, dokud není lesklé a nelepí se. Mísu přikryjte a nechte hodinu kynout na teplejším místě.

2. KROK

Těsto vyklopte na moukou poprášený vál a rozdělte na tři stejné díly. Z každého poté vytvarujte bagetu. Plech vyložte pečicím papírem a dejte na něj bagety, ale s rozstupem, protože ještě narostou. Pak je nechte ještě 15 minut kynout.

3. KROK

Z vejce oddělte bílek a ten rozšlehejte. Potřete jím bagety a poté je ozdobte různými druhy semínek podle vašeho výběru. Troubu rozehřejte na na 200 °C a bagety pečte 13 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce a můžete je konzumovat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů