Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Piškotová šarlota s nutellovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Piškotová šarlota s nutellovým krémem - postup přípravy

Piškotová šarlota je neodolatelný dezert, který spojuje lehké těsto s bohatou a krémovou chutí Nutelly. Dezert se skvěle hodí na oslavy a jiná výjimečná setkání.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na potření

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidávejte, po částech, cukr.

2. KROK

Do směsi vyšlehejte, po jednom, také vaječné žloutky a na závěr přidejte mouku.

Poznámka: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte a přidejte ji nadvakrát. 

3. KROK

Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 8–12 minut, dozlatova. Po upečení těsto vyjměte z plechu, položte ho na rovnou podložku, přikryjte ho utěrkou a nechte ho volně vychladnout. 

4. KROK

Následně těsto překlopte a sejměte z něj použitý pečicí papír. Stranu, na které papír byl, potřete rybízovým džemem a těsto zarolujte. Roládu následně nařežte na kousky o šířce 2 cm, kterými vyložte dno i okraje dortového ráfku. 

Poznámka: Dortový ráfek vyložte cukrářskou fólií.

5. KROK

Nyní připravte náplň. Želatinu smíchejte s vodou a nechte ji pár minut reagovat. Zatím vyšlehejte smetanu dotuha a v jiné míse vyšlehejte smetanový sýr s moučkovým cukrem. 

6. KROK

V další misce smíchejte Nutellu s rozpuštěnou želatinou a směs přidejte do misky se smetanovým sýrem. Ingredience vyšlehejte a na závěr do nich vmíchejte vyšlehanou smetanu.

Poznámka: Želatinu vložte na 15 vteřin do mikrovlnné trouby.

7. KROK

Náplň vlijte do dortového ráfku a dezert vložte na 2–4 hodiny do lednice, kde ho nechte ztuhnout. Poté ho z ráfku vyjměte a ozdobte ho šlehačkou a kousky želé.

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

8. KROK

Piškotovou šarlotu servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty a servírovat ji s šálkem kávy nebo čaje.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů