Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jemný dort Bounty bez pečení

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Jemný dort Bounty bez pečení - postup přípravy

Jestliže se chcete blýsknout před kolegyněmi z práce svým pekařským uměním, potřebujete k tomu recept, který působí luxusně a neotřele. Třeba jako ten dnešní na dort Bounty, který je pojmenovaný podle dnes již legendární kokosové čokoládové tyčinky. Recept na domácí variantu těchto tyčinek je už velmi populární. Dnes si ukážeme, jak v podobném stylu vyrobit krásný a sladký dort. Na úvod vám jenom prozradíme, že hlavní roli v receptu hrají čokoládové sušenky, strouhaný kokos a sýr mascarpone. Zaujali jsme vás?

Ingredience pro:
10 porcí

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Dvě vajíčka rozklepněte do kastrůlku, přidejte 150 gramů cukru a dvě lžíce kukuřičného škrobu. Metličkou společně důkladně vyšlehejte a přidejte půl litru mléka. Postavte rendlík na kamna a na mírném plameni zahřívejte a za stálého míchání přiveďte směs k varu. Vypněte sporák a ještě minutu pokračujte v míchání.




Do krému postupně přimíchejte strouhaný kokos a dál míchejte, dokud krém nezchladne na pokojovou teplotu.

Nyní si připravte korpus.

Připravené sušenky si nasypejte do mísy a rozdrťte je v kuchyňském robotu nebo třeba paličkou tak, aby z nich zbyl jemný prášek. Roztavte máslo a přilijte ho k rozdrceným sušenkám. Směs pak důkladně promíchejte, abyste dostali těsto.

Připravte si kulatou dortovou formu, její dno vyložte pečicím papírem a stěny vymažte rostlinným olejem a ještě stěny ohraničte rovněž papírem na pečení.

Sušenky s máslem přemístěte do formy a hmotu důkladně a rovnoměrně rozprostřete na její dno. Takto připravenou formu s korpusem vložte do mrazáku zhruba na 30 minut, aby ztuhla.

Zatímco korpus mrzne v mrazničce, vrátíme se zpátky k náplni.

Do zvláštní misky vložte změklé máslo a vyšlehejte ho elektrickým šlehačem. Potom postupně přidejte uvařený krém s kokosem a nepřetržitě mixujte, aby se spojil s máslem. Nakonec po částech přimíchejte ještě sýr mascarpone a vymíchejte hladký a konzistentní krém.

Vyjměte misku z mrazáku, připravenou kokosovou hmotu vyrovnejte na korpus a vraťte zpátky do mrazáku.

Nakonec si připravte polevu.

V rendlíku zahřejte mléko tak, aby bylo horké, ale nevařilo se. Přidejte do mléka nadrcenou hořkou čokoládu a míchejte, dokud se kousky čokolády úplně nerozpustí. Nakonec přidejte rostlinný olej, nejlépe kokosový, znovu rozmíchejte, abyste získali hladkou a lesklou polevu. Vypněte sporák a vyndejte zmrzlý dort z ledničky.

Povrch dortu zalijte připravenou čokoládovou polevou, špachtlí její povrch uhlaďte do roviny a dejte dort chladit do lednice, nejlépe přes noc.

Nakonec dobrůtku naporcujte na trojúhelníčky a užijte si tu skvělou chuť a obdivné pohledy.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů