Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Malinový sirup z čerstvého ovoce s medem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Malinový sirup z čerstvého ovoce s medem - postup přípravy

Možná se vám to může zdát neuvěřitelné, ale tento malinový sirup připravíte pouze ze dvou ingrediencí a bez vaření. Při správném skladování vydrží nápoj čerstvý až několik měsíců.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Maliny omyjte a vsypte je do šnekového odšťavňovače. Jakmile z malin získáte šťávu, smíchejte ji s medem.

2. KROK

Poznámka: Medu použijte tolik, kolik máte šťávy. Pokud byste ho použili méně, nemůže být zajištěna dokonalá konzervace a sirup by mohl začít kvasit.

3. KROK

Tip: K odšťavňování můžete použít i jiný druh odšťavňovače. Ten šnekový však zajistí, že šťávu získáte rychle a nebude oxidovat. 

4. KROK

Získaný malinový sirup nalijte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete sterilizovanými víčky. 

Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

5. KROK

Malinový sirup můžete v dobře uzavřených sklenicích, na chladném a teplém místě, skladovat i několik měsíců. 

Poznámka: Po otevření sirup skladujte v lednici.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Retete si Calatorii

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů