Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Galatopita aneb Řecký pudinkový koláč

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 44 minut

Galatopita aneb Řecký pudinkový koláč - postup přípravy

Galatopita, neboli řecký pudinkový koláč, je pochoutka, kterou můžete servírovat jako dezert, ale také sladkou snídani. Výhodou je velmi rychlá a jednoduchá příprava.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání a vysypání

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Mléko nalijte do pánve, kde ho smíchejte s cukrem, krupicí, citronovou kůrou a citronovou šťávou.

Poznámka: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

2. KROK

V misce vyšlehejte vejce se špetkou soli a kukuřičným škrobem a vzniklou směs vmíchejte do směsi v pánvi. Vše zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí. Těsto odstavte z tepla a vmíchejte do něj máslo s vanilkovým extraktem.

3. KROK

Dortový ráfek vymažte olejem, vysypte krupicí a vlijte do něj připravené těsto. V jiné misce smíchejte vaječný žloutek s trochou mléka a směsí potřete povrch těsta. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. 

4. KROK

Galatopitu nechte volně vychladnout a poté ji vložte na 1 hodinu do lednice.

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky, které posypte moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Každou porci můžete ozdobit několika lístky máty.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Greek Cuisine 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů