Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jahodové tiramisu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Jahodové tiramisu - postup přípravy

Očekáváte návštěvu a nemáte příliš času nazbyt? Zkuste hosty překvapit skvělým dezertem v podobě jahodového tiramisu. Jeho příprava není nijak složitá a zabere vám nanejvýš dvacet minut. Všichni se budou ve výsledku oblizovat až za ušima.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si oloupete banány a očistíte jahody. Ovoce pak pokrájejte na stejně široké plátky. Nyní si k ruce vezměte misku a v ní vyšlehejte slazený tvaroh spolu s dvěma lžícemi espressa. Poté do asi tří až čtyř skleniček vyskládejte kolečka banánů a ta zakápněte menším množstvím krému.




Nyní vrstvěte do nádob plátky jahod a opět naneste tvaroh. Až sklenice naplníte, povrch dezertu zastrouhejte hořkou čokoládou a dejte chladit do lednice alespoň na hodinu. Podávejte hostům spolu s hrnkem dobré kávy nebo čaje. Přejeme dobrou chuť.

Tip na závěr

Pokud byste chtěli své jahodové Tiramisu vylepšit, máme pro vás několik tipů na závěr. Na dno sklenic můžete rozdrobit i oblíbené sušenky, které dokonale nasáknou krémem po vychlazení. Skvělé budou v tomto receptu například ty kakaové.

Vybírejte však produkty bez náplně. Chutné budou i klasické cukrářské či dětské piškoty, které pokapete kávou. Místo sladkého tvarohu je pak možné použít i mascarpone a smetanu ke šlehání. Někdo by možná ocenil i hustý bílý jogurt slazený medem.

Druh ovoce lze volit podle individuálních preferencí. Hodit se budou třeba lesní borůvky, maliny, broskve, nebo meruňky (i kompotované). Je jen na vás, jak si svůj skvostný nepečený dezert vylepšíte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů