Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené čokoládové kostky s krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 6 minut

Nepečené čokoládové kostky s krémem - postup přípravy

Nepečené čokoládové kostky jsou rychlý dezert, který spojuje intenzivní chuť čokolády s nadýchaným krémem. Jsou elegantní a skvěle se hodí ke kávě i čaji.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Ganache

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Sušenky rozemelte na jemný prášek, který odložte bokem. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě – potrvá to asi 3 minuty. 

2. KROK

Rozemleté sušenky smíchejte s kakaovým práškem, smetanou a rozpuštěnou čokoládou. Do směsi přidejte změklé máslo a ingredience důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Vzniklé těsto rozprostřete do dortového ráfku vyloženého pečicím papírem a, pomocí lžíce, ho uhlaďte do rovna. Následně připravte krém. 

4. KROK

Smetanový sýr vyšlehejte s máslem, moučkovým cukrem a kakaovým práškem. Do směsi následně vešlehejte vanilkový extrakt a krémem pokryjte korpus ze sušenek.

Tip: Aby vznikl hladký krém bez hrudek, suché ingredience, před použitím, prosejte.

5. KROK

Dezert vložte na 1 hodinu do lednice a během této doby připravte polevu. Čokoládu smíchejte se smetanou a směs zahřívejte 3 minuty v mikrovlnné troubě. 

Poznámka: Každých 30 vteřin polevu promíchejte. Pokud budete pracovat s mléčnou čokoládou, použijte 115 g. 

6. KROK

Polevou pokryjte vychlazený dezert, který vraťte do lednice na další 4 hodiny. Poté ho vyjměte z dortového ráfku a nakrájejte na kostky. 

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Baking Cherry

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů