Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené trubičky plněné pudinkem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut

Nepečené trubičky plněné pudinkem - postup přípravy

Toužíte po něčem lahodně sladkém a navíc oslnivě krásném? Ať už hledáte vhodné pohoštění pro kolegy v práci nebo jako doplnění slavnostní tabule, anebo jen máte chuť na něco dobrého, náš recept na báječné nepečené trubičky plněné lahodným pudinkovým krémem všem těmto účelům velice dobře poslouží. A navíc jsou velmi krásné na pohled.

Ingredience pro:
10 porcí

Trubičky

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Sušenky vložte do igelitového sáčku a válečkem či paličkou je co nejvíce rozdrťte na malé kousky. Ty pak vložte do do mixéru a rozmixujte je na prach. Stejně tak rozemelte také vlašské ořechy. Ty můžete vymixovat trochu více, až začnou jádra pouštět olej. Nemixujte je ale přímo na jemné máslo, to není potřeba.




Sušenkový prach i rozmixované ořechy vložte do společné mísy, přidejte k nim sto gramů moučkového cukru, špetku soli, jednu čajovou lžičku holandského kakaa a vyklepněte také jedno vajíčko. Přidejte podle chuti pár kapek rumové esence a vařečkou všechny přísady utřete do soudržné hmoty.

Pokud byste měli pocit, že je směs příliš suchá, můžete k ní přikápnout trochu mléka. Hmotu pak vyválejte válečkem na tenkou placku. Tu rozkrájejte na tenké proužky a ty namotejte na nerezové cukrářské trubičky na výrobu kremrolí. Vyskládejte trubičky na talíř a přes noc je vložte do lednice vychladit.

Druhý den trubičky opatrně sundejte, na kamnech ve vodní lázni rozpusťte černou a bílou čokoládu a v černé trubičky obalte a bílou na nich vytvořte po obvodu kroužky nebo cákance a nechte vychladnout.

Dvě třetiny odměřeného mléka na náplň nalijte do kastrůlku a na kamnech přiveďte k varu. Poslední třetinu v hrnku smíchejte s pudinkovým práškem a přidejte vanilkový a moučkový cukr. Vše důkladně rozmíchejte a když se mléko v hrnci začne vařit, přilijte k němu pudinkovou směs a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Pak odstavte z kamen a nechte vychladnout.

Po zchladnutí přidejte k pudinku změklé máslo a vše elektrickým šlehačem dobře vyšlehejte do jednolité nadýchané pěny. Tou naplňte zdobicí sáčky na pečivo a naplňte krémem trubičky. Nechte je ještě trochu vychladit a můžete podávat.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů