Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pařížský krém jen ze 3 ingrediencí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 6 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Pařížský krém jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Pařížský krém je univerzálním zdobením, které můžete aplikovat na cupcaky, dorty a jiné dezerty. Výhodou je rychlá a snadná příprava, vyžadující jen 3 ingredience.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -
Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Smetanu vyšlehejte s mascarpone do hladkého krému, do kterého vešlehejte rozpuštěnou čokoládu a vytvořte hladký krém. 

2. KROK

Tip: Čokoládu rozpustíte ve vodní lázni během 3 minut. Při šlehání by čokoláda neměla mít teplotu vyšší než 30 °C. 

3. KROK

Hotový pařížský krém nakonec promíchejte pomocí gumové špachtle a použijte ho, jak potřebujete.

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete krémem ozdobit 20–24 košíčků nebo celý dort.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů