Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy s jahodovým krémem a vanilkou

4,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Řezy s jahodovým krémem a vanilkou - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům lehkých dezertů s osvěžující chutí, budou vám chutnat řezy s jahodovým krémem. Okouzlí vás luxusním vzhledem a jednoduchou přípravou.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Krém

K navlhčení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po 8 minutách do směsi vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva. 

Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

2. KROK

Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut. 

Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste měli vytáhnout čistou.

3. KROK

Upečený korpus horizontálně rozřízněte na dvě části a pokračujte s přípravou krému. Jedno balení Créme Olé vyšlehejte s mlékem do husté směsi.

Poznámka: Oba korpusy navlhčete trochou mléka.

4. KROK

Do vzniklého krému vešlehejte rozmixované jahody se smetanovým sýrem, druhým balením Créme Olé a přidejte nakrájených 300 g jahod. 

Poznámka: Jahody předem omyjte a zbavte je zelených částí.

5. KROK

Po důkladném promíchání krémem pokryjte první polovinu korpusu, který předem vraťte do formy na pečení. Krém zakryjte druhou polovinou korpusu a dezert vložte na 3 hodiny do lednice. 

6. KROK

Řezy s jahodovým krémem podávejte vychlazené, posypané moučkovým cukrem a nakrájené na kousky. 

Tip: Každou porci můžete servírovat s trochou šlehačky.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů