Řezy s jahodovým krémem a vanilkou - postup přípravy
Pokud patříte k milovníkům lehkých dezertů s osvěžující chutí, budou vám chutnat řezy s jahodovým krémem. Okouzlí vás luxusním vzhledem a jednoduchou přípravou.
Těsto
Krém
K navlhčení
Zdobení
Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po 8 minutách do směsi vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Poznámka: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto vlijte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle, kterou byste měli vytáhnout čistou.
Upečený korpus horizontálně rozřízněte na dvě části a pokračujte s přípravou krému. Jedno balení Créme Olé vyšlehejte s mlékem do husté směsi.
Poznámka: Oba korpusy navlhčete trochou mléka.
Do vzniklého krému vešlehejte rozmixované jahody se smetanovým sýrem, druhým balením Créme Olé a přidejte nakrájených 300 g jahod.
Poznámka: Jahody předem omyjte a zbavte je zelených částí.
Po důkladném promíchání krémem pokryjte první polovinu korpusu, který předem vraťte do formy na pečení. Krém zakryjte druhou polovinou korpusu a dezert vložte na 3 hodiny do lednice.
Řezy s jahodovým krémem podávejte vychlazené, posypané moučkovým cukrem a nakrájené na kousky.
Tip: Každou porci můžete servírovat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající s Rikou Kienerou