Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Domácí kynutý houskový knedlík vařený v páře - postup přípravy

Domácí kynutý houskový knedlík je jednoduše nejlepší. Připravte jej podle jednoduchého receptu paní Jany Podolákové Burkartové a už nebudete chtít nikdy ten z obchodu.

Ingredience pro:
2 kusy
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V míse smíchejte mléko, droždí a cukr, mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte vzejít kvásek – potrvá to přibližně 15 minut. 

2. KROK

V jiné míse smíchejte polohrubou mouku, vaječné žloutky se solí a vzešlý kvásek. Vše zamíchejte a vytvořte těsto, které nechte kynout pod čistou utěrkou 40 minut. 

3. KROK

Po této době do těsta vmíchejte nakrájené housky a těsto rozdělte na dvě stejné části, z kterých vyválejte válečky. Ty nechte pod utěrkou kynout ještě dalších 20 minut. 

4. KROK

Do hrnce dejte vařit vodu, vložte do něj také napařovací vějíř a knedlík vařte v páře po dobu 15 minut. Stejný postup opakujte i u druhé části těsta. Hotové knedlíky potřete trochou oleje.

Tip: Zda jsou knedlíky uvařené, zjistíte tak, že do nich píchnete špejlí. Vyndáte-li čistou špejli, máte hotovo.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů