Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Couračka se zelím, brambory a klobásou

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Couračka se zelím, brambory a klobásou - postup přípravy

Couračka se zelím je výživná a sytá polévka, která zahřeje a dodá energii v chladných dnech. Připravíte ji snadno, podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Klobásy nakrájejte na menší kousky a smažte je na rozpáleném oleji přibližně 2 minuty. Do jiného hrnce vložte zelí, které zalijte vodou tak, aby bylo ponořené a přidejte k němu nové koření a bobkový list. 

2. KROK

Zelí ochuťte kmínem a vařte ho asi 15 minut, pod pokličkou, doměkka. Zatím v misce vyšlehejte smetanu na vaření s moukou. Po čtvrt hodině zelí ochuťte moučkovým cukrem, pepřem, solí, zalijte ho mlékem a vmíchejte do něj směs smetany a mouky. 

3. KROK

Pokračujte ve vaření dalších 10 minut a poté polévku dochuťte trochou octa. 

Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm důkladně provařit, aby byl lépe stravitelný.

4. KROK

Na závěr do polévky přidejte uvařené brambory, nakrájené na kousky, s kterými polévku ještě 1 minutu vařte. Couračku servírujte s usmaženou klobásou, posypanou nasekanou petrželkou. 

5. KROK

Tip: Brambory si uvařte předem v osolené vodě. Vařte je přibližně 20 minut, doměkka. Pokud je chcete mít uvařené co nejrychleji, nakrájejte je na menší kousky.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů