Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mléčná kmínová polévka s vejcem a bylinkami

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 3 minuty
čas vaření Vaření: 17 minut

Mléčná kmínová polévka s vejcem a bylinkami - postup přípravy

Připravte si jednoduchou polévku s originální chutí podle receptu paní Hany Petrášové. Polévka skvěle chutná teplá, ale také po vychladnutí. Najdete v ní navíc zajímavou bylinku, která jí dodává originální chuť.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Ingredience

Na zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte kmín a pražte dalších 30 vteřin. 

Tip: Kmín dlouho nesmažte, aby se nepřipálil a nezhořkl.

2. KROK

Do hrnce přisypte hrubou mouku, vše zamíchejte a přidejte rozšlehané vejce. Ingredience promíchejte a zalijte je horkou vodou s mlékem. Vše potrvá asi 4 minuty. Polévku osolte, přidejte do ní vločky a vařte další 1 minutu. 

Tip: Můžete použít jakékoliv vločky. Pro tento recept byly použité špaldové.

3. KROK

V troše mléka rozmíchejte hladkou mouku, kterou polévku zahustěte. Do polévky vložte další vejce, vidličkou jej rozmíchejte a vařte dalších 10 minut. 

Poznámka: Přidanou mouku je třeba vařit minimálně dalších 10 minut, aby byl pokrm lépe stravitelný.

4. KROK

Na závěr polévku dochuťte Podravkou, zjemněte ji máslem a podávejte ji ozdobenou nasekanou bršlicí. 

Tip: Polévku můžete servírovat ihned, ale skvěle chutná také po vychladnutí.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů