Turecká masová polévka

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
minut
ČAS VAŘENÍ
120 minut
NÁROČNOST
Snadná

Turecká masová polévka - postup přípravy

Pro milovníky nezvyklých chutí a kulinářské experimentátory máme nyní zajímavý a chutný recept na tureckou masovou polévku. Ta je velmi sytá, a především pak zdravá. Obsahuje totiž mnoho zeleniny. Zpestřete si jídelníček tímto exotickým pokrmem a posilněte svůj imunitní systém. Dodáte tak organismu potřebné vitamíny a minerály. Turecká kuchyně dokáže nabídnout nevídané možnosti. Rozhodně je podstatně lehčí než ta česká.

Nejprve si namočte cizrnu do vody na půl hodiny a pak ji uvařte do měkka.




Následně si očistěte cibuli a rozmixujte ji najemno. Pak ji vsypte do mísy a promíchejte s hovězím mletým masem, rýží, solí a mletým pepřem. Z masové směsi tvořte přiměřeně velké kuličky.

Dále si očistěte mrkev, brambory a pokrájenou zeleninu na kostky restujte v hlubokém hrnci na troše olivového oleje. Poté přilijte vodu, přisypte cizrnu a vařte vše na mírném ohni do měkka.

V další fázi vložte do vývaru i masové kuličky a nechte pár minut vařit pod poklicí.

Nakonec si připravte dochucovací omáčku z vaječného žloutku, bílého jogurtu a citronové šťávy. Směs vlijte do polévky a promíchejte. Před podáváním ochuťte ještě pokrm mletou paprikou, solí, mletým černým pepřem a podávejte teplé. Přidat můžete k porci například i čerstvý kus oblíbeného pečiva. Hodit se bude rohlík, houska, nebo třeba bílý chléb.

Přejeme vám dobrou chuť!

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 357 hlasů
Nahlásit chybu
145 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt