Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Dort Pavlova se smetanovo-ovocnou náplní

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Dort Pavlova se smetanovo-ovocnou náplní - postup přípravy

Připravte si sladký dezert, známý po celém světě, který vás ohromí nejen svým vzhledem, ale hlavně jemnou chutí. Výhodou receptu je, překvapivě, snadná příprava.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Náplň

Zdobení

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. Vaječné bílky vyšlehejte do pěny, do které, za stálého šlehání, přidejte cukr. 

Poznámka: Cukr přidávejte v 15 dávkách, přibližně po 20 vteřinách šlehání.

2. KROK

Po přidání cukru sníh šlehejte dalších 7 minut a následně do něj přidejte citronovou šťávu, se kterou sníh šlehejte 30 vteřin. Nakonec směs posypte kukuřičným škrobem a pokračujte ve šlehání ještě 30 vteřin. 

3. KROK

Vzniklou hmotu rozprostřete na plech, vyložený pečicím papírem, a to tak, aby co nejvíc připomínal sukni baletky. 

Poznámka: Dort Pavlova vznikl na počest baletky jménem Pavlova. 

4. KROK

Uprostřed dortu vytvořte, pomocí lžíce, důlek, který budete na závěr plnit ovocem. Korpus pečte v předehřáté troubě na 100 °C po dobu 2 hodin. 

5. KROK

Zatímco se korpus peče, připravte náplň. Smetanu vyšlehejte dotuha. Chcete-li, můžete ji osladit dle vlastní chuti. Korpus je ale dost sladký, proto to pravděpodobně nebude potřeba. 

6. KROK

Tip: Smetanu šlehejte v nádobě, kterou jste, před použitím, vložili na 30 minut do lednice. Díky tomu smetana ztuhne i bez použití ztužovadla. 

7. KROK

Náplň vložte do cukrářského sáčku a vyplňte jí důlek v upečeném korpusu a pokryjte ji nakrájeným ovocem. 

Tip: Aby se korpus nerozpadl, dbejte na to, aby se ho ovoce přímo nedotýkalo.

8. KROK

Dort Pavlova servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby se dezert co nejvíc podobal originálu, ozdobte ho pouze smetanovou náplní a kiwi, které připomíná zelený vzor na baletních šatech, ve kterých Pavlova tančila.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: LiViera Desserts

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů