Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ořechový moučník s marmeládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Ořechový moučník s marmeládou - postup přípravy

Z vlašských ořechů jde udělat vynikající koláč s marmeládou, v němž se snoubí vysoká vrstva náplně mezi máslovým těstem. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na náplň a ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem. Pak přidejte vanilkový cukr, citronovou kůru, polohrubou mouku a prášek do pečiva a vypracujte hutné, avšak vláčné těsto Rozdejte ho na dvě poloviny a jednu rozložte do dortové formy vyložené pečicím papírem.

2. KROK

Nalijte mléko na rendlíku a postavte ho na sporák. Když se začne vařit, přidejte mleté vlašské ořechy, vanilkový cukr, skořici, třtinový cukr a vše svařte. Až směs vychladne, přidejte rum a mleté piškoty.

3. KROK

Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Žloutky přidejte k ořechové hmotě a zamíchejte. Z bílků vyšlehejte sníh a pak jej opatrně vmíchejte do hmoty, aby vše zůstalo nadýchané.

4. KROK

Ořechovou náplň natřete na těsto ve formě a přikryjte plátem vytvarovaným z druhé poloviny těsta. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 170 °C a pečte koláč asi 30 minut. Až vychladne, potřete ho libovolnou marmeládou a ozdobte ořechy.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů