Pečená krkovice na česneku s brambory - postup přípravy
Pečená krkovice na česneku, podle receptu z Youtube kanálu, Recepty bez brepty, to je šťavnaté maso plné chuti. Připravte snadný pokrm, který zasytí a zahřeje.
Základ
Příloha
Maso ochuťte solí a pepřem ze všech stran. Cibuli nakrájejte na proužky a pokryjte jí dno pekáče. K cibuli přidejte neoloupané stroužky česneku a na směs položte maso.
Vše podlijte trochou vody, do pekáče přidejte rozmarýn, pokrm zakryjte a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 3 hodin.
Po upečení maso z pekáče vyjměte, česnek vymačkejte ze slupek a směs přelijte do hrnce, ve kterém ji vařte přibližně 5–10 minut.
Poznámka: Doba vaření omáčky je orientační. Snahou je ji zredukovat.
Poté omáčku zaprašte moukou, vlijte do ní vývar a pokračujte ve vaření dalších 10 minut.
Poznámka: Po přidání mouky je nutné pokrm provařit, aby byl lépe stravitelný.
Pečenou krkovici na česneku podávejte nakrájenou na plátky, společně s omáčkou a pečenými brambory na sádle nebo jinou oblíbenou přílohou.
Poznámka: Neoloupané brambory vařte 5 minut v osolené vodě. Poté je sceďte a vložte do pekáče se sádlem. Brambory pečte v předehřáté troubě na 200–220 °C po dobu 45–60 minut Následně je rozmačkejte a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty