Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Japonský řízek s medovou omáčkou

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Japonský řízek s medovou omáčkou - postup přípravy

Objevte kombinaci křupavého masa a sladko-slané chuti omáčky v podobě receptu na japonský řízek. Recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem si rychle oblíbíte.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Omáčka

Maso

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a po minutě kari. 

2. KROK

Ingredience promíchejte, zaprašte moukou a zalijte vývarem. Přidejte bobkový list, sójovou omáčku s medem, koření Garam masala a směs vařte 20 minut, za občasného míchání. 

3. KROK

Vzniklou omáčku propasírujte, odložte ji bokem a pokračujte s přípravou masa. Kuřecí prsa ochuťte solí a pepřem z obou stran a obalte je v mouce, vejcích a v panko strouhance. 

4. KROK

Tip: Pokud chcete, aby bylo maso křehčí, předem ho jemně naklepejte přes fólii, která zmírní porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

5. KROK

Maso smažte v rozpáleném oleji 3–5 minut z každé strany. 

Tip: Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. 

6. KROK

Japonský řízek servírujte společně s připravenou omáčkou a vařenou rýží, kterou posypte trochou petrželky.

Poznámka: Rýži vařte dle pokynů na obalu konkrétního produktu. Mělo by stačit 15 minut.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů