Japonský řízek s medovou omáčkou - postup přípravy
Objevte kombinaci křupavého masa a sladko-slané chuti omáčky v podobě receptu na japonský řízek. Recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem si rychle oblíbíte.
Omáčka
Maso
Příloha
Na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným česnekem 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a po minutě kari.
Ingredience promíchejte, zaprašte moukou a zalijte vývarem. Přidejte bobkový list, sójovou omáčku s medem, koření Garam masala a směs vařte 20 minut, za občasného míchání.
Vzniklou omáčku propasírujte, odložte ji bokem a pokračujte s přípravou masa. Kuřecí prsa ochuťte solí a pepřem z obou stran a obalte je v mouce, vejcích a v panko strouhance.
Tip: Pokud chcete, aby bylo maso křehčí, předem ho jemně naklepejte přes fólii, která zmírní porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Maso smažte v rozpáleném oleji 3–5 minut z každé strany.
Tip: Usmažené řízky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Japonský řízek servírujte společně s připravenou omáčkou a vařenou rýží, kterou posypte trochou petrželky.
Poznámka: Rýži vařte dle pokynů na obalu konkrétního produktu. Mělo by stačit 15 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem