Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zapečené brambory se zakysanou smetanou

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zapečené brambory se zakysanou smetanou - postup přípravy

Pochutnejte si na zapečených bramborách se zakysanou smetanou, které se hodí k hlavnímu jídlu i jako příloha k masu. Připravíte je snadno, rychle a levně.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Směs na zalití

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Oloupané brambory nakrájejte na plátky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí. 

Poznámka: Malé kousky brambor se uvaří rychleji, proto je hlídejte, aby se nerozvařily.

2. KROK

Polovinou uvařených brambor naplňte máslem vymazanou zapékací mísu a pokračujte s přípravou směsi na zalití. Vejce smíchejte se smetanou, solí a pepřem.

Tip: Zakysanou smetanu můžete nahradit bílým jogurtem.

3. KROK

Přidejte sušený kopr s najemno nastrouhaným sýrem a ingredience důkladně zamíchejte. Polovinou směsi pokryjte brambory v míse, zakryjte ji zbytkem brambor, které potřete zbytkem sýrové směsi. 

4. KROK

Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut. 

Tip: Zapečené brambory se zakysanou smetanou servírujte samostatně, ale skvěle se hodí i jako příloha k masu. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů