Zapečené brambory se zakysanou smetanou - postup přípravy
Pochutnejte si na zapečených bramborách se zakysanou smetanou, které se hodí k hlavnímu jídlu i jako příloha k masu. Připravíte je snadno, rychle a levně.
Základ
Směs na zalití
Na vymazání
Oloupané brambory nakrájejte na plátky, které vařte v osolené vodě 15–20 minut, do změknutí.
Poznámka: Malé kousky brambor se uvaří rychleji, proto je hlídejte, aby se nerozvařily.
Polovinou uvařených brambor naplňte máslem vymazanou zapékací mísu a pokračujte s přípravou směsi na zalití. Vejce smíchejte se smetanou, solí a pepřem.
Tip: Zakysanou smetanu můžete nahradit bílým jogurtem.
Přidejte sušený kopr s najemno nastrouhaným sýrem a ingredience důkladně zamíchejte. Polovinou směsi pokryjte brambory v míse, zakryjte ji zbytkem brambor, které potřete zbytkem sýrové směsi.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 20 minut.
Tip: Zapečené brambory se zakysanou smetanou servírujte samostatně, ale skvěle se hodí i jako příloha k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Panna Lesia