Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlé skořicové rohlíčky s vanilkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlé skořicové rohlíčky s vanilkou - postup přípravy

Skořicové rohlíčky se rozplývají na jazyku a jsou snadné na přípravu. Provoňte svůj domov tradičním vánočním cukrovím, které vykouzlí jedinečnou atmosféru.

Ingredience pro:
20 kusů
+ -

Těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem, skořicí, solí a vanilkovým cukrem. Poté, co se ingredience propojí, do nich míchejte kukuřičný škrob s olejem. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku a uhněťte těsto, z kterého odebírejte malé kousky, z kterých vytvarujte rohlíčky.

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku, před použitím, prosejte.

3. KROK

Kousky těsta odkládejte na plech, vyložený pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.

4. KROK

Po upečení nechte cukroví 5–10 minut volně chladnout a poté ho posypte směsí moučkového cukru se skořicí. 

5. KROK

Tip: Skořicové rohlíčky uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suché místě. Díky tomu vám dlouho vydrží.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natasha Shakinko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů