Opilí bubáci neboli zámečtí kluci

i Zdroj fotografie: Ivana Dunová
ČAS PŘÍPRAVY
20 minut
ČAS VAŘENÍ
0 minut
NÁROČNOST
Snadná

Opilí bubáci neboli zámečtí kluci - postup přípravy

Pod těmito legračními názvy se ukrývá oblíbené rychlé a snadné vánoční cukroví, které má jen jednu jedinou nevýhodu, a sice že mizí ještě dřív, než na nich stihne zaschnout čokoláda. Pokud se i u vás doma skrývají nezbední skřítci, kteří vám baští cukroví zpod ruky, raději pracujte v noci, ať se dočkají Vánoc. :-)
1. KROK

Sušené švestky vsypte do misky, zalijte je rumem a nechte je v něm máčet přes noc, respektive zhruba 8 až 12 hodin, aby se nasákly a změkly. Poté je slijte a nechte je dobře okapat, aby rum neředil čokoládu. Namísto švestek můžete použít i sušené a vypeckované datle.

2. KROK

Do každé švestky namísto pecky vmáčkněte jednu celou blanšírovanou mandli (bez hnědé slupky). Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu na vaření se 100% tukem a každou švestku v ní celou namočte. Švestky vyskládejte na tácek pokrytý alobalem či pečicím papírem, aby uschly (díky podkladu se nepřilepí k tácku). Pokud chcete, můžete je předtím ještě obalit ve strouhaném kokosu, vypadají pak „zasněženě“.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 821 hlasů
Nahlásit chybu
136 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt