Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Pomerančová kolečka s čokoládou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Pomerančová kolečka s čokoládou - postup přípravy

Patříte-li k milovníkům osvěžujícího vánočního cukroví, připravte si pomerančová kolečka podle Youtube kanálu Vaření s Jančou. Zvládnou je i začátečníci.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moukou, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, kypřicím práškem do pečiva, vaječnými žloutky a pomerančovou kůrou z dobře omytého pomeranče.

Tip: Suché ingredience před použitím prosejte. Díky tomu v těstu nevzniknou hrudky.

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které vložte na 1 hodinu do lednice. Těsto rozdělte na tři stejné části, z kterých postupně vyválejte pláty o výšce 0,3 cm. 

Tip: Aby těsto nevysychalo, zakryjte ho potravinovou fólií. 

3. KROK

Z každého plátu vykrojte kolečka, která vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. Cukroví pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut a poté ho nechte volně vychladnout.

Poznámka: Pokud nechcete použít pečicí papír, plech vymažte kouskem másla.

4. KROK

Kolečka k sobě slepte pomocí marmelády a potřete je směsí pomerančové šťávy a moučkového cukru. Cukroví nechte zaschnout a ozdobte je čokoládovou polevou, kterou připravte podle pokynů na obalu konkrétního produktu. 

5. KROK

Tip: Nechcete-li použít kupovanou polevu, můžete pomerančová kolečka ozdobit čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů