Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Margotkové lodičky

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 180 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Margotkové lodičky - postup přípravy

Lahodného cukroví na Vánoce není nikdy dost. Pokud toužíte po nepřeberné sbírce nejrůznějších druhů, inspirujte se tímto báječným receptem od paní Dagmar Kazdové.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na dohotovení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Hladkou mouku s moučkovým cukrem a kakaovým práškem prosejte přes jemné sítko do hluboké mísy. Přidejte jeden vaječný žloutek, změklé máslo, jemně mleté neloupané mandle a půl lžičky skořice a vypracujte hladké a soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte ho v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.

2. KROK

Z uleželého těsta odebírejte kousky, jimiž plňte formičky na lodičky, vyskládejte je na plech a dejte je upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C. Ještě horké lodičky po dopečení jemně vyklopte z formiček a nechte je zchladnout.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Tyčinky Margot nastrouhejte nebo nasekejte najemno v elektrickém sekáčku, smíchejte je se změklým máslem, kapkou rumu a moučkovým cukrem. Vypracujte hladký krém, jímž s pomocí zdobicího sáčku naplňte vychladlé lodičky a v chladu je nechte ztuhnout.

4. KROK

Rozpusťte čokoládu a polijte s ní povrch všech připravených a ztuhlých lodiček. Ty pak na závěr ozdobte barevnými čokoládovými hoblinkami nebo jiným cukrářským zdobením a nechte je opět v chladu ztuhnout.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů