Margotkové lodičky

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
i Margotkové lodičky
ČAS PŘÍPRAVY
180 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Margotkové lodičky - postup přípravy

Lahodného cukroví na Vánoce není nikdy dost. Pokud toužíte po nepřeberné sbírce nejrůznějších druhů, inspirujte se tímto báječným receptem od paní Dagmar Kazdové.
1. KROK

Hladkou mouku s moučkovým cukrem a kakaovým práškem prosejte přes jemné sítko do hluboké mísy. Přidejte jeden vaječný žloutek, změklé máslo, jemně mleté neloupané mandle a půl lžičky skořice a vypracujte hladké a soudržné těsto, které zabalte do fólie a nechte ho v lednici alespoň 1 hodinu odpočinout.

2. KROK

Z uleželého těsta odebírejte kousky, jimiž plňte formičky na lodičky, vyskládejte je na plech a dejte je upéct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C. Ještě horké lodičky po dopečení jemně vyklopte z formiček a nechte je zchladnout.

3. KROK

Mezitím připravte náplň. Tyčinky Margot nastrouhejte nebo nasekejte najemno v elektrickém sekáčku, smíchejte je se změklým máslem, kapkou rumu a moučkovým cukrem. Vypracujte hladký krém, jímž s pomocí zdobicího sáčku naplňte vychladlé lodičky a v chladu je nechte ztuhnout.

4. KROK

Rozpusťte čokoládu a polijte s ní povrch všech připravených a ztuhlých lodiček. Ty pak na závěr ozdobte barevnými čokoládovými hoblinkami nebo jiným cukrářským zdobením a nechte je opět v chladu ztuhnout.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 480 hlasů
Nahlásit chybu
59 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt